Lederblogg i paradigmeskiftet til digitalisering

Hvordan endres ledelse i omstilling av verdiskapning til digitalisering?

Velkommen til ny blogg for ledere i etablerte norske bedrifter i omstilling. Måten vi skaper verdier på endres med digitalisering. Integrerte produkter og tjenester oppstår gjennom mennesker som integrerer kompetanse i symbiose med teknologi. Hvordan påvirker det måten vi leder og skaper verdier på?

«Hvordan kan ledere skape glimrende forutsetninger for at verdiskapning
i omstilling til digitalisering skal gå raskt?»

Det kommer denne bloggen å handle om. Basert på internasjonal forskning, og nylig avsluttet master med spesialisering i strategier for å styrke bedriftens omstillings- og innovasjonsevne, ønsker jeg å dele tips om hva du som leder kan gjøre for å lykkes lettere. Hvorfor?glatt-vei

  • Verdiskapningen i etablerte bedrifter står i fare for å gå for sakte – ikke bare i Norge. Den tradisjonelle måten å lede på gir dårlige forutsetninger (Steiber, 2014)
  • 52% av Fortune 500 bedriftene er blitt borte fra listen siden 2000 (Nanterme, 2016)
  • Omstillingsevne og gjennomføringshastighet av å skape verdier er kritisk for overlevelse i paradigmeskiftet til digitalisering (Teece, 2014)
  • 40% av bedrifter på tvers av industrier globalt antas bli borte innen fem år (Bradley et al, 2015)
  • Omstillingshastighet (les verdiskapningshastighet) er alfa og omega. Noen omtaler det som den nye valutaen for business.

Det er god grunn for ledere å bli mestere på omstilling. Hvordan? logo_piler-i-samme-retningÅ samkjøre interne krefter: samhandlings, endrings, gjennomslags, og gjennomføringskraft, og redusere divergerende/motarbeidende krefter, er kritisk for å øke omstillings- og verdiskapningshastighet. 

Jeg vil gjerne ha innspill på ting du funderer på og ha gode diskusjoner som løfter oss. Del gjerne innlegg på sosiale medier og vær med å bidra til og belyse dette. Det er viktig.

Velkommen hit!

Efwa Hagström
Samkjører interne krafter for å øke omstilling- og verdiskapning
Driver www.PowerPeople.no siden 2006
47 25 22 64    hagstrom@powerpeople.no

Misjonen til Efwa Hagström er å hjelpe ledere transformere de interne forutsetningene så de støtter bedriftsstrategien, få alle og trekke i samme retning med minimum internt motstand, og maksimere strategisk gjennomføringskraft. Efwa driver Power People Academy siden 2006, jobber på tvers av industrier med å øke samhandling, integrering av kompetanse, innovasjonsevne, fasilitere endringsprosesser, og redusere internt ‘støy’.